Fietsen

Geniet van de variatie van het landschap in de Zuidwesthoek van Friesland, de kwetterende (water)vogels, en de bijzondere bezienswaardigheden in de verschillende plaatsen en pittoreske Elfsteden stadjes tijdens een dag-, weekendtocht of fietsvakantie.

Fietsroutes
Speciaal voor de fietser biedt Friesland een fietsroutenetwerk. U stippelt gemakkelijk zelf een route uit in Friesland door fietsknooppunten met elkaar te verbinden; zo ontstaan mooie een gevarieerde fietsroutes.

Het is mogelijk om in twee richtingen te fietsen. U rijdt van knooppunt naar knooppunt via genummerde borden. Onderweg treft u informatieborden aan met het totale fietsroutenetwerk, de toeristische attracties, restaurants en overnachtingsmogelijkheden in de regio.

De routekaarten van Noardwest Fryslân en Sudwest Fryslân zijn verkrijgbaar bij de Tourist Info Hindeloopen. De routes zijn geschikt voor een middag, een dag of zelfs enkele dagen fietsplezier en voeren u over rustige fietsvriendelijke weggetjes, vlak en goed onderhouden zonder zware beklimmingen. Onderweg zijn er volop gelegenheden om wat te drinken of lekker uit te rusten. Vele culturele en historische bezienswaardigheden zijn allen per fiets uitstekend bereikbaar. De Digitale Fietsrouteplanner maakt gebruik van het fietsroute knooppuntennetwerk Fryslân of bekijk de fietsknooppunten in Zuidwest Friesland.

Tourist Info Hindeloopen ontwikkelt en adviseert over fietsroutes in de regio:

Tourist Info Hindeloopen heeft ook de Falk fietskaarten in haar assortiment. De online Falk planner ligt ook aan de basis van de fietsrouteplanner van VVV Nederland.

Fiets in de trein
Op het traject Leeuwarden <> Hindeloopen <> Stavoren is het mogelijk om een fiets mee te nemen in de trein, hiervoor koopt u een fietskaartje. Opgevouwen vouwfietsen worden door Arriva gezien als handbagage en mogen gratis mee. Voor meer info kunt u bij Arriva terecht.

Oplaadpunten elektrische fietsen
Op diverse plekken in Hindeloopen is het mogelijk om uw elektrische fiets op te laden:

 • De Brabander
 • De Twee Hondjes
 • De Gelukskever

Verhuur
Wilt u de omgeving per fiets verkennen? Tourist Info Hindeloopen heeft uitstekende fietsen die u voor 1 of meerdere dagen kunt huren. Ook kunt u bij het kantoor terecht voor informatie over andere fietsverhuurpunten in de regio.

Agenda

 1. Trompe l’oeils als ikonen op houten panelen

  mei 1 @ 11:00 - december 26 @ 22:00
 2. Expositie Antje Veldstra

  mei 14 - september 19
 3. Hielper Zomerfeest

  juli 23 @ 12:00 - juli 24 @ 01:00