Musea

Hindeloopen heeft een belangrijke rol gespeeld in de handelsvaart en had in haar bloeiperiode een grote vloot van ruim 100 schepen. Ontdek de cultuur en geschiedenis van de voormalige handelsstad in de musea/expo.

Museum Hindeloopen
Ontdek het rijke Hindeloopen uit de 18e eeuw. Museum Hindeloopen informeert over kostuums, Hindelooper interieurs, beschilderde meubels, scheepvaart- en stadshistorie.

Openingstijden 1 april – 1 november:
ma t/m za: 11.00 – 17.00 uur
zon- en feestdagen: 13.30 – 17.00 uur
Buiten het seizoen op afspraak.

Eerste Friese Schaatsmuseum
Het schaatsmuseum heeft de grootste en meest gevarieerde schaatscollectie ter wereld (vanaf de 9e eeuw), de complete geschiedenis van de beroemde Friese Elfstedentocht op de schaats, een originele schaatsmakerij, antieke sleden, authentieke koek-en zopietent. Videopresentatie over het maken van schaatsen en oude filmbeelden van de Elfstedentocht leren u over de ijssport.

Openingstijden (het hele jaar)
ma t/m za: 10.00 – 18.00 uur
zo: 13.00 – 17.00 uur

Expo IJsselmeervissen
Op de havenkade in de oude haven van Hindeloopen is een expositieruimte met verschillende soorten beeldmateriaal over de ontwikkeling van de visserij vanaf het begin van de 20e eeuw. De expo is gratis te bezoeken;  informeer (06-43642624) naar de openingstijden.

Download de plattegrond met adressen van de musea ter voorbereiding op uw bezoek aan Hindeloopen.