Hindeloopen en omgeving

Pittoresk Elfstedenstadje aan het IJsselmeer
Hindeloopen staat onder andere bekend om haar stijlvolle klederdracht, typische schilderwerk, karakteristieke geveltjes, likhúsjes, vele houten bruggetjes en natuurlijk de Elfstedentocht.

In 1225 kreeg Hindeloopen stadsrechten. Zo’n drie eeuwen geleden groeide Hindeloopen uit tot een belangrijke handelsstad; de stad had destijds een vloot van meer dan 100 schepen. Kom meer te weten over de geschiedenis, vele bezienswaardigheden en ontdek de cultuur van het knusse Zuiderzee stadje.

Het pittoreske stadje, gelegen in Nationaal Landschap Zuidwest-Fryslân, is het decor van verschillende evenementen en er is ook een populaire surf- en kitespot te vinden.

Omgeving
Het Elfstedenstadje ligt direct aan het IJsselmeer en is mede dankzij haar voorzieningen een geliefde thuishaven van watersporters. Ten noorden ligt Workum, in het oosten zijn Bolsward en Sneek nabij gelegen en ten zuiden treft u Stavoren; allen behoren zij tot de Friese Elfsteden. Hindeloopen valt onder de gemeente Súdwest-Fryslân. Tel. 14 0515. Voor meer info www.sudwestfryslan.nl.

Vakantie vieren en/of vrije tijd doorbrengen in Nationaal Landschap Zuidwest-Fryslân staat voor afwisseling en diversiteit. Naast weidse uitzichten, dijken en waterwegen treft u in de Zuidwesthoek van Friesland in het Gaasterland ook besloten bossen, glooiingen en kliffen.

Agenda

  1. Expositie winter op aardewerk

    14 december 2018 @ 10:00 - 26 september 2019 @ 18:00
  2. Fancy Fair voor Stichting Semmy

    mei 29 @ 10:00 - 12:00
  3. IFKS

    augustus 10 @ 09:15 - 14:30